028-33230360
ایران - قزوین - خیابان فردوسی جنوبی روبروی مجتمع آبادگران - طبقه فوقانی داروخانه صالح
دکتر هدیه ثقفی / دوران حاملگی / مراقبت های زنان باردار در مقابل کرونا
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

مراقبت های زنان باردار در مقابل کرونا

مراقبت های زنان باردار در مقابل کرونا

کرونا در خانم های باردار چگونه کنترل شود ؟ با توجه به اینکه درمان استاندارد ثابت شده ای برای درمان کرونا ویروس وجود ندارد، درمان اصلی از این ویروس همان پیشگیری از ابتلا به بیماری است که در رابطه با افراد باردار و غیر باردار یکسان است، در مطلب راه های پیشگیری از کرونا در رابطه با آن صحبت شده است .

اما چه اقدامات اختصاصی برای خانم های باردار توصیه می شود؟

می توان گفت از تجمع مادران باردار در مراکز درمانی باید خودداری شود لازم است برای کنترل وضعیت آن ها متخصص زنان زمان  مشخصی را در نظر بگیرد تا تجمع بیش از اندازه در مطب به وجود نیاید .

مراقبت های زنان باردار در مقابل کرونا

مراقبت های زنان باردار در مقابل کرونا

همچنین باید خانم های باردار از دیگر مراجعین  جدا شوند و حداقل فاصله یک متری بین مراجعان در نظر گرفته شود .

مادرن باردار حتما باید به فعالیت های جنین خود دقت کنند، درصورت تب و علائم تنفسی حتما  به پزشک مراجعه شود.

مادران تب دار در صورت نداشتن مشکلات تنفسی و تنگی نفس می توانند به استراحت در منزل خود ادامه دهند،مایعات فراوان و گرم استفاده کنند، همین طور استفاده از مسکن و تب برای درمان در این زمان کمک کننده است .

خانم های باردار در صورت وجود سرفه و تنگی نفس باید به بیمارستان مراجعه کنند، تریاژعفونی باید انجام شود  تا در صورت لزوم بستری شوند، در رابطه با زمان و روش زایمان لازم است متخصص زنان تصمیم گیری کند .

دوران شیر دهی و کرونا

انتقال عمودی کووید 19 ازطریق جفت و یا انتقال آن از طریق شیر مادر غیر محتمل است و انتقال معمولا از طریق قطرات تنفسی انجام می شود . لازم است تا از برقراری پوست به پوست به نوزاد تازه متولد شده و مادر مبتلای قطعی ، محتمل و یا مشکوک به کرونا ممانعت به عمل آید .

هر گونه ارتباط مادر با ابتلای قطعی باید مشکوک تلقی شود و تا دو هفته قرنطینه شود، در صورتی که مادر محتمل و یا مشکوک به ابتلای کووید 19 باشد، نوزاد باید به طور موقت از مادر جدا شود و در اتاقی جداگانه  با  یک همراه سالم نگهداری شود .

خطرات و فواید این جداسازی باید برای مادر شرح داده شود :

قرار دادن نوزاد در اتاقی دیگر اگر امکان پذیر نباشد ، حداقل باید فاصله دو متر بین مادر و جنین ایجاد شود  پرده ای از سقف تا پایین بین مادر و نوزاد  کشیده شود .

جدایی باید تا زمان هر گونه شک و یا احتمال ابتلای مادر تداوم پیدا کند .

بهتر است مادر یک همراه سالم و آموزش دیده داشته باشد تا هر گونه اقدام مربوط به نوزاد را انجام دهد .

همراه باید تمام اصول فردی و بهداشتی، مانند شستشوی مکرر دست ها با  آب و صابون  و در صورت نبودن آب و صابون، با استفاده از مواد ضد عفونی کننده بر پایه حداقل 60 درصد الکل و استفاده از ماسک و… را رعایت شود.

لازم است مادر در زمان مراقبت از نوزاد اقدامات احتیاطی را برای پیشگیری از انتقال ویروس به شیر خوار از شستن دست ها و… قبل از لمس نوزاد و همچنین پوشیدن ماسک انجام شود.

خونریزی در بارداری می تواند برای هر مادری نگران کننده باشد. شما عزیزان می توانید جهت مشاوره با دکتر هدیه ثقفی جراح زیبایی زنان و متخصص زنان و زایمان با شماره زیر تماس حاصل فرمایید. تلفن: 028.33230360 و یا به اینستاگرام ایشان مراجعه نمایید.

اگر حال عمومی  مادر مناسب نباشد به طور موقت تغذیه از شیر مادر نباید انجام شود و در صورت بهبود  حال عمومی، شیر مادر باید با رعایت اصول بهداشتی  دوشیده و ذخیره شود  و بعد از آن مورد استفاده قرار گیرد .

اگر حال عمومی مادر با  تشخیص قطعی خوب باشد، تغذیه با شیر دوشیده مادر انجام می شود . برای این کار لازم است تا شیر مادر با استفاده از شیر دوش، دوشیده و ذخیره شود  و نوزاد با آن شیر تغذیه شود .

تغذیه شیرخوار مادر مشکوک یا محتمل با رعایت اصول بهداشتی از پستان مادر منعی ندارد . در زمان دوشیدن شیر حتما باید دست با آب و صابون  شسته شود و با روش استاندارد این کار انجام شود.

از اسپری کردن با مواد ضدعفونی کننده به سمت خارجی ظرف شیر باید پرهیز شود .

زیرا ممکن است این مواد وارد شیر شود،ظروف یکبار مصرف حاوی شیر باید بعد از هر بار مصرف دور ریخته شود  و ظروف چند بار مصرف را می توان به طرز صحیح شست و  دو مرتبه آن ها را استفاده کرد . با کمک این  موارد می توانید از ابتلا به ویروس تا حد قابل توجهی جلوگیری کرد .

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − 4 =

تماس با پزشک