دندانپزشکی در بارداری
عکس برداری از دندان می تواند یکی از تست های پیش از بارداری باشد. با این کار مادر می تواند درمان های ضروری را برای آماده شدن خود به منظور سپری کردن بارداری نه ماهه انجام دهد. بهداشت مادر می بایست پیش از شروع دوره بارداری وی ارتقاع پیدا نماید و پوسیدگی های پیش رونده درمان گردد.
درمان های غیر ضروری و انتخابی دندان همچون ایمپلنت، لمینت و.. در زمان بارداری توصیه نمی شود. اما مشکلاتی که مربوط به عفونت لثه و دندان ها می باشد، می بایست سریعاً پیگیری شده و درمان های لازم صورت پذیرد. همچنین استفاده از لیدوکائین و بی حسی های موضعی در درمان های دندانپزشکی با دز مجاز، بلامانع می باشد.
پس از مراجعه به کلینیک های معتبر دندانپزشکی می بایست پیش تر درمانگر خود را از باردار بودنتان مطلع نمایید. زیرا برخی از عکس برداری ها نظیر عکس های رادیوگرافی که از دندان تهیه می گردد، برای جنین خطرناک می باشد. اما امروزه پیشبندهای سربی برای جلوگیری از نفوذ اشعه به ناحیه گردن و شکم به وجود آمده اند. این وسایل سبب ایجاد امنیت بیش تر در هنگام گرفتن عکس های دندان می شود.
همچنین بهتر است در زمان مراجعه، نامه ای از جانب پزشک متخصص زنان و زایمان و وضعیت سلامت خود و جنین به همراه داشته باشید. در شرایطی که دوران بارداری شما به خوبی پیش نمی رود و در موقعیت استراحت مطلق به سر می برید، بهتر است با ارائه این برگه دندانپزشک خود را نیز برای پیشگیری از به وجود آمدن استرس های احتمالی آگاه نمایید.
زمان مراجعه به دندانپزشکی در دوران بارداری
بهترین زمان برای مراجعه به دندانپزشکی سه ماهه دوم بارداری می باشد. زیرا در سه ماهه اول بافت های بدن جنین در حال شکل گیری بوده و بهتر است درمان های لازم به ماه های بعدی موکول گردد.
همچنین در سه ماهه آخر بارداری وزن جنین زیاد شده و تغییرات پوزیشن در وی بیش تر می گردد. بنابراین رفت و آمد ها به دندانپزشکی برای مادر دشوارتر می شود. اما در صورتیکه در حین دوران بارداری مشکلاتی اورژانسی نظیر عفونت دندان پیش بیاید، می بایست هر چه سریعتر درمان گردد.
مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری
مراجعه به دندانپزشکی در دوران بارداری بلامانع بوده و انجام چکاپ های متناوب برای سلامتی شما لازم و ضروری می باشد. با اینکه اکثر بانوان بارداری خود را بدون مشکلات دهان و دندان به پایان می رسانند، اما بارداری می تواند سبب تغییراتی در نظم ساختار زبان گردد.
زبان شما ممکن است تحت تأثیر تغییرات هورمونی قرار گیرد. برخی از بانوان عفونت لثه را در دوران بارداری تجربه می نمایند. این عارضه سبب ورم و درد در ناحیه لثه شده وهمچنین در هنگام مسواک زدن لثه ها دچار خونریزی می گردند. در صورتیکه درمان های به موقع برای این عارضه صورت نپذیرد، ممکن است سبب مشکلات جدی دهانی شود.
مادران باردار به دلایل متعددی مستعد افزایش جرم در دندان می شوند. در دوران بارداری ممکن است بیش از سایر مواقع میل به مصرف کربوهیدرات داشته باشید. مصرف کربوهیدرات سبب افزایش جرم بر روی دندان ها می گردد.
همچنین حالت تهوع بارداری که گربانگیر بیش تر مادران می شود، سبب بازگشت اسید معده و آسیب به دندان ها می گردد.
دکتر هدیه ثقفی
متخصص زنان ،زایمان و نازایی در قزوین
فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی قزوین
انجام زایمان طبیعی | زایمان سزارین | IVF | درمان ناباروری | مشاوره بارداری و …
02833230360
0 دیدگاه