028-33230360
ایران - قزوین - خیابان فردوسی جنوبی روبروی مجتمع آبادگران - طبقه فوقانی داروخانه صالح
دکتر هدیه ثقفی / بیماری های زنان / ضرورت انجام تست پاپ اسمیر در خانم ها
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

ضرورت انجام تست پاپ اسمیر در خانم ها

تست پاپ اسمیر یک تست پیشگیرانه و کنترلی است که امروزه انجام آن بسیار رایج شده است. این تست به منظور مشاهده هرگونه بدخیمی و تغییرات در سلول های رحم و دهانه رحم انجام می شود. این تست اگر به موقع و در فواصل زمانی مناسب انجام شود فرد را می تواند از خطر بروز بسیاری از بیماری ها آگاه کند. این تست می تواند تغییرات سلولی در راستای ایجاد سرطان رحم و تومورهای کوچک و مخفی را به موقع تشخیص دهد و فرد را برای درمان به موقع کمک کند. در حالت کلی می توان گفت تست های غربالگری زمانی دارای ارزش بالایی است که غیر تهاجمی باشد. تست پاپ اسمیر غیر تهاجمی و ساده می باشد و از لحاظ قیمت برای بیماران قابل پرداخت است.در ابتدا متخصص زنان و زایمان  با وسیله ایی به نام اسپکولوم رحم را باز نگه می دارد و سپس  اسپاچولا را درون دهانه رحم قرار می دهد و به اندازه سیصد و شصت درجه آن را می چرخاند که از این طریق نمونه ها را از رحم و گردن رحم برمی دارد.سپس نمونه های جمع آوری شده برای بررسی های بیشتر به آزمایشگاه فرستاده می شود. آسیب شناس می تواند سلول های غیرطبیعی را که امکان دارد سلول های پیش سرطانی یا سرطانی باشند، شناسایی کند و نتیجه برای متخصص زنان و زایمان ارسال خواهد شد.

این تست برای چه کسانی توصیه می شود؟

این تست در خانم های متاهل و بالای 18 سال انجام می شود. و به کسانی بیشتر توصیه می شود که در معرض خطر سرطان سرویکس (سرطان رحم) هستند. این سرطان در خانم های بین 35 تا 45 بیشتر مشاهده می شود. اما چه کسانی بیشتر در معرض خطر سرطان دهانه رحم هستند؟

  1. زنانی که همسرشان دارای چند شریک جنسی هستند.
  2. زنانی که همسرشان ختنه نشده است.
  3. زنانی که در سن پایین ازدواج کرده اند.
  4. زنانی که چند شریک جنسی دارند.
  5. زنان معتادند و از دخانیات استفاده می کنند.
  6. زنانی که در خانواه آنها سابقه ابتلا به این سرطان وجود دارد.

توصیه می شود این تست در افراد عادی تا 3 سال هرسال انجام شود و در صورت مشاهده نشدن مورد خاصی آن را هر سه سال یک بار انجام دهند.

پاپ اسمیر

انجام این تست برای خانم های باردار در 3 ماه اول بارداری بلامانع است و بعد از زایمان، فرد حداقل 8 هفته بعد می تواند این تست را انجام دهد. بهترین زمان انجام این تست دو هفته بعد از اولین روز عادت ماهیانه فرد می باشد. این تست را می توان در زنان بالای 65 سال در صورتی که طی ده سال اخیر پاپ اسمیر مرتب داشته اند و از آنها 6 نمونه نرمال بوده است، قطع کرد.

اقداماتی که پیش از انجام تست پاپ اسمیر باید رعایت شود

انجام این تست برای تمامی خانم هایی که دارای فعالیت جنسی هستند واجب می باشد.بهتر است که تست پاپ اسمیر در اوایل سه سال ارتباط جنسی هر سال آزمایش انجام شود.در صورتی که نتیجه تست طبیعی باشد  شما می توانید با نظر متخصص زنان و زایمان انجام تست را هر سه سال یک بار انجام دهید.از جمله مواردی که باید بیش از انجام تست به آنها دقت داشته باشید در زیر عنوان شده است اگر این موارد را رعایت کنید نتیجه تست مطمئن تر خواهد شد.
پیشنهاد می شود تست پاپ اسمیر در زمانی که عادت ماهیانه هستید و یا اینکه عفونت زیادی دارید به طوری که ترشحات خیلی زیاد هستند انجام نگیرد.
پیش از انجام تست پاپ اسمیر به هیچ عنوان از کرم ها و پمادها در داخل واژن استفاده نکنید.زیرا در نتیجه آزمایش تاثیر می گذارد.
بهترین زمان انجام آزمایش حدود روز 15 چرخه قاعدگی است.
تخلیه نمودن مثانه پیش از معاینه و کشیدن نفس های عمیق و شل کردن عضلات در طول انجام تست، باعث راحتی خود بیمار می شود.
دو روز پیش از انجام تست به هیچ عنوان رابطه جنسی نداشته باشید.

نحوه انجام تست پاپ اسمیر

پزشک یا متخصص زنان از یک برس کوچک برای جمع آوری سلول های مخاطی از دهانه رحم استفاده می کند. نمونه به آزمایشگاه ارسال می شود، جایی که تکنسین های آزمایشگاهی آن ها را برای شناسایی سلول های غیر طبیعی بررسی می کنند. برای انجام این کار، پزشک از یک اسپکولوم به منظور برداشتن این سلول ها استفاده می کند. اسپکولوم قطعه ای نازک از پلاستیک یا فلز است که در یک سر آن یک قطعه لولا وجود دارد که اجازه باز و بسته شدن آن را می دهد. اگر اسپکولوم فلزی باشد، پزشک یا پرستار آن را گرم می کنند تا بیمار راحت تر باشد. هنگامی که پزشک قصد دارد اسپکولوم را در واژن شما قرار دهد به شما اطلاع می دهد. وقتی اسپکولوم در جای خود قرار گرفت، پزشک آن را به آرامی باز می کند. قرار دادن و باز کردن اسپکولوم نباید آسیبی به شما برساند. اما برخی از خانم ها می گویند که می تواند کمی درد و ناراحتی ایجاد می کند. از آنجا که واژن توسط ماهیچه هایی احاطه شده است که می توانند منقبض یا شل شوند، اگر عضلات آن ناحیه را شل کنید، معاینه راحت تر خواهد بود. سعی کنید برخی از تمرینات تنفسی را انجام دهید یا بر شل شدن عضلات واژن تمرکز کنید. گاهی اوقات زمزمه کردن آهنگ مورد علاقه یا گفتگو با پزشک می تواند حواس شما را پرت کرده و به شما کمک کند آرامش بیشتری داشته باشید.

بعد از اینکه اسپکولوم در جای خود قرار گرفت، پزشک برای مشاهده دهانه رحم، نوری را در داخل واژن می تاباند. پزشک با یک برس کوچک به آرامی دهانه رحم را لمس می کند تا سلول های آن ناحیه را جمع آوری کند.

بعد از اینکه پزشک یا پرستار نمونه را جمع آوری کرد و اسپکولوم را برداشت، می توانید لباس های خود را ممکن است بعد از تست پاپ اسمیر کمی خونریزی کنید، البته مقدار این خونریزی شبیه پریود نیست و دوام نخواهد داشت.

بعد از  انجام تست پاپ اسمیر چه اتفاقی می افتد؟

انجام تست پاپ اسمیر عوارض قابل ملاحظه ایی را به دنبال ندارد اما ممکن است در واژن مقداری خونریزی به وجود بیاید که در این حالت بهتر است متخصص زنان و زایمان را در جریان بگذارید. زنانی که تست پاپ اسمیر انجام داده اند می توانند بلافاصله تمامی فعالیت های خود را انجام دهند.

پاپ اسمیر غیر طبیعی چیست؟

پاپ اسمیر غیرطبیعی سرطان یا تغییرات پیش سرطانی در سلول های دهانه رحم را نشان می دهد. شناسایی سلول های غیرطبیعی در مراحل اولیه بسیار مهم است، زیرا درمان می تواند سلول های غیر طبیعی را از بین ببرد. در صورت وجود التهاب شدید، علت آن بررسی می شود. اهداف پزشک شناسایی، علل التهاب و درمان و برطرف کردن این بیماری است. التهاب درمان نشده می تواند عواقبی برای خانم و همچنین شریک جنسی او داشته باشد. تحریک واژن ممکن است در اثر کمبود استروژن ایجاد شود. پس از یائسگی که تخمدان ها این هورمون را متوقف می کنند. این کمبود استروژن باعث می شود دیواره های واژن تحریک شده و ملتهب شوند. اگر خانمی مبتلا به این بیماری است و با کمبود استروژن مرتبط است (“واژینیت آتروفیک” نامیده می شود و معمولاً در گزارش پاپ اسمیر با عنوان “تغییرات آتروفیک” توصیف می شود)، پزشک او ممکن است آزمایش استروژن واژن موضعی را توصیه کند. (کرم، قرص استروژن واژن، حلقه استروژن واژن) برای کاهش میزان التهاب تجویز می شود. سپس تست پاپ اسمیر تکرار می شود.

هر چند وقت یک ‌بار باید تست پاپ اسمیر انجام داد؟

از سن 21 سالگی به بعد، زنان باید هر سه تا پنج سال یک بار آزمایش پاپ اسمیر انجام دهند. البته سابقه سلامتی هر خانم ممکن است بر تعداد دفعات انجام پاپ اسمیر تأثیر بگذارد. در واقع پزشک ممکن است توصیه کند که تعداد دفعات تست پاپ اسمیر چقدر باشد.

انجام پاپ اسمیر چه خطراتی دارد؟

هیچ عارضه ای مرتبط با غربالگری پاپ اسمیر وجود ندارد. (با این حال، عدم انجام آزمایش پاپ اسمیر خطرات پزشکی دارد.) یک خانم ممکن است بلافاصله پس از پاپ اسمیر دچار لکه بینی کمی (خونریزی خفیف از واژن) شود، اما خونریزی شدید یا بیش از حد طبیعی نیست.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 2 =

تماس با پزشک