ترشح هورمون پرولاکتین در دوره بارداری
دوران بارداری دستخوش تغییرات بسیار زیادی در بدن است . در واقع با ورود به دنیای مادر شدن سیستم کلی بدن دچار تحولات بسیار زیادی می شود. یکی از بارزترین تغییرات بالا رفتن ترشح هورمون های اساسی بدن است .
پرولاکتین در بارداری
پرولاکتین یک هورمون موثر برای شیردهی در زنان باردار است .
در واقع ترشح میزان زیادی از پرولاکتین در بدن باعث می شود تا غدد شیری در پستان ها تحریک شده و در زمان تولد نوزاد شیردهی آغاز شود .
هورمون پرولاکتین به صورت طبیعی در بدن وجود دارد اما در زمان بارداری دچار افزایش میزان ترشح می شود و در واقع پرولاکتین بالا می رود . بالا بودن این هورمون در دوران بارداری طبیعی بوده و بعد از زایمان و تولد نوزاد دوباره متعادل شده و کاهش می یابد .
این تغییرات هورمونی سبب می شود تا مادر حتی بعد از زایمان نیز شیردهی داشته باشد و نوزاد می تواند از شیر مادر تغذیه کند.
بالا بودن پرولاکتین در زمانی غیر از بارداری
هرچند که این مشکل به صورت ناخواسته در بدن فرد ایجاد می شود اما در زمان هایی که فرد باردار نیست نیاز است تا میزان نرشح پرولاکتین کاهش یابد.
پرولاکتین که از مغز و توسط هورمون هیپوفیز ترشح می شود می تواند باعث اختلال در قاعدگی و بارداری گردد. همچنین مشکلات دیگری مانند آسیب های مغزی را نیز در بر دارد. دقت داشته باشید که کنترل و درمان این هورمون باید توسط متخصص غدد انجام بگیرد و اگر مشکل باروری داشته باشید نیاز است تا با متخصص زنان و زایمان در این رابطه صحبت کنید.
بالا بودن پرولاکتین بیش از همه به متخصص غدد داخلی و سپس متخصص مغز و اعصاب مربوط میشود و یک حیطه کاری آن وقتی که فرد مشکل زنانگی پیدا کند، مربوط به متخصص زنان و زایمان است.
در ادامه نیز باید بدانید که پیش از اقدام به بارداری نیاز است تا سطح ترشح هورمون پرولاکتین را بررسی نمایید . زیرا بالا بودن آن باعث بروز ناباروری و نیز سقط جنین می شود .
در صورت تمایل می توانید به دکتر هدیه ثقفی مراجعه و اقدامات و مشاوره های قبل و بعد از بارداری را از ایشان دریافت نمایید.
با تشکر، مدیریت سایت دکتر ثقفی
دکتر هدیه ثقفی
متخصص زنان ،زایمان و نازایی در قزوین
فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی قزوین
انجام زایمان طبیعی | زایمان سزارین | IVF | درمان ناباروری | مشاوره بارداری و …
02833230360
0 دیدگاه