028-33230360
ایران - قزوین - خیابان فردوسی جنوبی روبروی مجتمع آبادگران - طبقه فوقانی داروخانه صالح
دکتر هدیه ثقفی / بیماری های زنان / تاثیر هیستروسکوپی بر بی اختیاری ادرار
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

تاثیر هیستروسکوپی بر بی اختیاری ادرار

تاثیر هیستروسکوپی بر بی اختیاری ادرار

هیسترکتومی یا  همان خارج کردن رحم به وسیله  جراحی، اغلب  به دلیل  پرولاپس  رحم،  خونریزی های شدید ، فیبروم (تومور های خوش خیم  و در ماهیچه  های رحم) یا  تومور های بد خیم  انجام می شود .  همانطور  که  در مقالات قبلی هم در این رابطه گفته شد ، رحم درست  بالای مهبل  و پشت مثانه  قرار دارد و قسمتی  از اعصاب  این نواحی  با هم مشترک  است .  آسیب های  وارده  به این اعصاب  در طی  عمل جراحی  و همینطور  قطع شدن  تعداد زیادی  از رباط های  نگهدارنده در ناحیه لگن  در اثر  برداشتن وسیع (هیسترکتومی  رادیکال )یا نسبی رحم  و کاهش  نقش حمایتی  آن ها می تواند  سبب نقض در ادرار  کردن و  یا بی اختیاری ادرار شود، گاهی  هم قبل از  هیسترکتومی  مشکل  ضعف حمایتی لگن  و پیشابراه  وجود دارد  اما مشکل  رحم بارزتر است  و شخص  به علائم  نقص  در عملکرد  مثانه  خود توجهی نمی کند  و پس از  هیسترکتومی  و رفع مشکل  رحم،  تازه متوجه  مشکل مثانه  خود می شود  و مشکل  سیستم ادراری را به  عوارض  هیسترکتومی  مربوط  می داند .  گاهی پرتو  درمانی پس از  عمل جراحی  در موارد سرطان  رحم یا  گردن رحم ، سبب  ضعیف شدن  نسج  پیشابراه  و مهبل  شده و  فیستول  ایجاد می شود  که می تواند سبب نشت ادرار  از مهبل  شود که البته  نادر است .

تاثیر هیستروسکوپی بر بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار و روند یائسگی بعد از آن

 یائسگی به حالتی  گفته می شود که  در آن  تخمدان ها  دیگر تخمک آزاد  نمی کنند،  بدن  هورمون های  استروژن  و پروژسترون کمتری  تولید می کند، دفعات  قاعدگی  به تدریج  کم شده  و سر انجام  متوقف می شود .

یائسگی اغلب  بین سنین  45 تا 55 سال اتفاق  می افتد، اما گاهی  هم یائسگی  زودرس در سنین 35 تا 40  سالگی ممکن است  رخ دهد .  اغلب یائسگی  کامل  برای بیشتر زنان،  یک تا دو سال  طول می کشد  و پس از  یائسگی کامل  زن دیگر  قادر  به بارداری نخواهد بود .  در یائسگی  تغییر هورمون  های بدن  به ویژه  استروژن  روی  کنترل  ادرار  اثر زیادی  می گذارد .  استروژن  توسط خانم ها  تولید می شود  و لذا  در این دوران  با کاهش  عملکرد  تخمدان ها  این  هورمون نیز  کم می شود  و این موضوع  از جهات  مختلفی  روی سیستم  ادراری اثر می گذارد . استروژن  سبب نگهداری  پوشش  داخلی پیشابراه  و مثانه می شود  و با کم شدن  این هورمون ، این لایه  ها به طور  فزاینده ای  آتروفیه می شوند .  این نازک شدن  سبب افزایش  حساسیت  مثانه شده  و منجر  به بروز  فوریت ، تکرر، شب ادراری و.. می شود .

خونریزی در بارداری می تواند برای هر مادری نگران کننده باشد. شما عزیزان می توانید جهت مشاوره با دکتر هدیه ثقفی جراح زیبایی زنان و متخصص زنان و زایمان با شماره زیر تماس حاصل فرمایید. تلفن: 028.33230360 و یا به اینستاگرام ایشان مراجعه نمایید.

پوشش داخلی پیشابراه  و مثانه ممکن است انقدر  نازک شود  که حتی  بسته  شدن گردن  مثانه به خوبی  انجام نشود و بی اختیاری  مخلوط  که شامل  هر دو نوع  فشاری  و فوریتی است  بروز کند .  استروژن  همچنین  جریان خون  عضلات لگن  را  افزایش می دهد  و به قدرت  انقباض کمک می کند ، پس  کمبود  آن سبب  ضعف  عضلات  و حفاظت  کمتر  از اندام های  لگنی می شود  و توده  عضلانی  و عملکرد  انقباضی  ماهیچه هایی نظیر  اسفنکتر  پیشابراه  نیز کاهش  پیدا می کند .

زنانی  که با جراحی ، تخمدان  خود را خارج می  کنند،  به سرعت  دچار افت  استروژن  می شوند  اما مدت  زمان بروز  اثرات  کاهشی آن  طولانی است . در یک زن  جوان که به علت  عمل جراحی برداشت  تخمدان  دچار یائسگی  زودرس شده  است، درمان  با استروژن  جایگزین می تواند  مفید واقع شود،  به علاوه  دیده شده است که این نوع درمان  حتی سبب  بهبود  عفونت های مثانه خواهد شد .

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

2 دیدگاه ها
  1. بسیارممنون از اطلاعات مفیدی کهدر اختیاربیماران قرارمیدهید.سوالی که ازخدمتتان دارم اینکه همسرم ۶۲ ساله بنا بتشخیص پزشک برداشتن رحم وتخمدان طی ۶ ماه اخیروشیمی درمانی وپرتو مشگل تکرر ادرار درشب وروز پیداکرده لطفا راهنمایی بفرمایید ایاطبق نظرشما استروژن درمانی مفیدفایده خواهد شد لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      بله تا حدودی مفید هست در چنین مواردی بهتره از داروهای ضدالتهابی هم مصرف بشه و برای رفع نسبی تکرر ادرار لیزر و آر اف واژن هم پیشناد میشه

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − 2 =

تماس با پزشک