028-33230360
ایران - قزوین - خیابان فردوسی جنوبی روبروی مجتمع آبادگران - طبقه فوقانی داروخانه صالح
دکتر هدیه ثقفی / بیماری های زنان / افتادگی رحم بدون جراحی قابل درمان است؟
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

افتادگی رحم بدون جراحی قابل درمان است؟

اگر از افتادگی رحم رنج می برید بهتر است بدانید این بیماری را به کمک درمان های خانگی و دارویی نمی توان درمان کرد. در صورتی که پس از مشاهده علائم اولیه، بیمار به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کند، میتواند از عواقب این بیماری پیشگیری نماید. در غیر این صورت تنها راه درمان افتادگی رحم جراحی می باشد. افتادگی رحم می تواند مشکلات جدی تری برای بیمار به وجود آورد به همین دلیل جدی گرفتن علائم بیماری زنان و تست های غربالگری سرطان رحم لازم است.

 

 

تشخیص و درمان افتادگی رحم در زنان

تشخیص افتادگی رحم در مراحل اولیه روند درمان و بهبودی را تسریع می کند و بهتر است علائم بیماری جدی گرفته شود و به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه گردد. در صورتی که مدت های طولانی اقدامی در راستای درمان صورت نگیرد احتمال نیاز به درمان از طریق جراحی رحم وجود دارد. در مراحل اولیه این بیماری پزشک متخصص به کمک تجویز ورزش های مخصوص می تواند تا حد زیادی از عوارض آن بکاهد. پرولاپس یا افتادگی رحم معمولاً پس از یائسگی در بانوان نمود پیدا می کند.

افتادگی-رحم

افتادگی-رحم

افتادگی رحم در بارداری

آسیب به بافت های نگهدارنده رحمی در دوران بارداری و هنگام زایمان می تواند موجب بروز افتادگی رحم در خانم ها گردد. همچنین عواملی همچون کاهش هورمون استروژن و فشار به اندام رحم بافت لگن را تضعیف کرده و تأثیر بسزایی در بروز این بیماری می گذارد. رحم بافتی عضلانی است که در محاصره ماهیچه ها و ربات های لگن قرار دارد. به همین دلیل در صورتی که ربات ها و یا عضلات لگن ضعیف و یا کشیده شوند، دیگر نمی توانند به درستی از رحم محافظت نمایند و افتادگی رحم به وجود می آید. افتادگی رحم زمانی به وجود می آید که رحم به داخل دریچه واژن و یا لگن فرو بیافتد. افتادگی رحم می تواند جزیی و یا کامل باشد.

  1. افتادگی جزیی رحم

این عارضه زمانی رخ می دهد که تنها بخشی از رحم جا به جا شده و داخل واژن قرار گیرد.

  1. افتادگی کامل رحم

به شرایطی اطلاق می شود که رحم به اندازه ای پایین افتاده باشد که بخشی از آن حتی از واژن نیز بیرون بزند.

علائم افتادگی رحم

علائم و نشانه های این بیماری با توجه به شدت و درجه آن متفاوت می باشد. نشانه های ذیل که در صبح ها کم تر و در طول روز فرد را بیش تر آزار می دهد از جمله علائم بیماری افتادگی رحم می باشند:

  1. در افتادگی های خفیف معمولاً هیچ علامتی وجود ندارد.
  2. در صورتی که شدت بیماری زیاد باشد، بیمار در ناحیه مثانه و مهبل احساس پری شدیدی می کند.
  3. توده جلو آمده در قسمت واژن به گونه ای که در مورد خفیف آن تنها توسط پزشک متخصص قابل تشخیص است اما در موارد پیشرفته بیماری این توده از واژن بیرون می زند.
  4. احساس سنگینی و درد کم در ناحیه لگن و پشت
  5. ناراحتی مبهم در لگن
  6. کمردردی که با بلند شدن شدت می یابد
  7. بی اختیاری ادرار و یا نشت ادرار در هنگام خنده و یا سرفه
  8. احساسی همانند نشستن بر روی یک توپ کوچک
  9. خونریزی واژینال
  10. افزایش ترشحات واژینال
  11. مشکل و ناراحتی حین رابطه جنسی
  12. مشاهده بیرون زدگی
  13. یبوست
  14. عفونت عود کننده دستگاه تناسلی
اگر از افتادگی رحم رنج می برید بهتر است بدانید این بیماری را به کمک درمان های خانگی و دارویی نمی توان درمان کرد. شما عزیزان می توانید جهت مشاوره با دکتر هدیه ثقفی متخصص زنان و زایمان و زیبایی با شماره زیر تماس حاصل فرمایید .تلفن: 028.33230360

 

درمان افتادگی رحم

همانطور که پیش تر نیز اشاره شد درمان افتادگی رحم با توجه به شدت بیماری متفاوت می باشد و در صورت عدم پیگیر به موقع و مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان این بیماری می تواند به دستگاه تناسلی، مثانه و روده های شما آسیب های جبران ناپذیری وارد آورد.

مطالب مرتبط با این مقاله:

علت خونریزی رحم

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + بیست =

تماس با پزشک