مراحل زایمان طبیعی
فهرست محتوا
در صورتیکه زایمان طبیعی را به عنوان شیوه زایمان خود برگزیده اید، بهتر است ابتدا اطلاعات خود را در باب این موضوع تکمیل نمایید. زیرا اطلاعات درست و دقیق می تواند تا حد زیادی از استرس زایمان شما بکاهد. بهتر است پیش از زایمان، خود را در موقعیت وضع حمل تصور کنید و در صورت وجود هر نوع ابهام آن را با پزشک متخصص زنان خود در میان بگذارید.
زایمان را می توان به سه مرحله مهم تقسیم بندی کرد. بسته به نوع فیزیک بدنی هر فرد، این سه مرحله می تواند متفاوت باشد.
مرحله اول زایمان طبیعی
مرحله اول از زمانی شروع می شود که درد ها و انقباضات رحمی مادر آغاز شده و با باز شدن دهانه رحم پایان می یابد. این مرحله که طولانی ترین مرحله زایمان می باشد، ممکن است حدود چهارده تا شانزده ساعت به طول بیانجامد. ولی در افرادی که بارداری اول را تجربه نمی کنند این تعداد ساعات می تواند کم تر نیز باشد. این مرحله به سه فاز تقسیم بندی می گردد. در فاز اول دهانه رحم به اندازه چهار تا پنج سانت باز شده و درد های انقباضی کاهش یافته و درد های ممتد جای آن ها را می گیرد. فاز اولیه زایمان معمولاً یک تا دو روز به طول می انجامد. پس تا زمانی که اطمینان حاصل نکرده اید که انقباض های شکمی تنها مربوط به زایمان می باشند، به بیمارستان مراجعه نفرمایید. زیرا با این کار و بستری شدن در بیمارستان تنها باعث ابهام در بستگان نزدیک و همسر خود شده و استرس های نا به جا به آنان وارد می آید. به این مرحله، مرحله نهفته زایمان گویند.
در فاز دوم زایمان، دهانه رحم تا شش سانت باز می شود. انقباضات منظم شده و فواصل بین درد ها به سه دقیقه می رسد. در فاز آخر مرحله اول دهانه رحم کامل باز شده و جنین در آستانه خروج از بدن مادر قرار می گیرد.
در این مرحله همچنین دهانه رحم به حدی خاصیت ارتجاعی پیدا می کند که نوزاد به راحتی و بدون آسیب دیدگی از آن خارج می گردد. در صورتیکه بافت این محیط همچون سایر اعضای بدن می بود، هم مادر و هم جنین آسیب شدیدی می دیدند.
مرحله دوم زایمان طبیعی
مرحله دوم با بیرون آمدن نوزاد همراه است. در این مرحله انقباضات رحمی به شدت زیاد شده و همراه یا همسر خانم می تواند وی را به تنفس شمرده ترغیب نماید. مرحله دوم بسیار وابسته به کمک مادر می باشد. با منظم شدن دردهای زایمان لحظه تولد نوزاد فرا می رسد. پس از آنکه دهانه رحم به طور کامل باز می شود، جنین شروع به پایین آمدن می کند. جنین معمولاً در داخل لگن به پهلو وارد می شود و تا رسیدن به کف لگن به همان حالت باقی می ماند ولی پس از آن به منظور افزایش فضا جنین شروع به چرخیدن می کند. چرخش نوزاد و انقباضات رحمی سبب می شود که نوزاد به بیرون از شکم مادر سوق داده شود.
مرحله سوم زایمان طبیعی
در مرحله سوم موجبات بیرون آمدن جفت فراهم می شود. در پی بیرون کشیدن جنین و به صورت طبیعی پنج تا سی دقیقه طول می کشد که جفت به بیرون از رحم راه پیدا نماید.
۰ دیدگاه